Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá a mají hebkou srst - a co teprve korálková zvířátka :o)

Kdo jednou zkusil výrobu zvířátek z korálků, určitě se k nim s pravidelností vrací. Není to složité a když se pochopí princip, pak není problém stvořit si celou zologickou zahradu. Já jsem s nimi kdysi začínala a jednou za čas nějakého krokodýla přeperu.

Zvířátka jsou plastická, protože se navlékají 2 řady - vrchní a spodní. Utažením se prohnou do oblouku, díky kterému vzniká ta plastičnost.

Začínáme čumáčkem (nenavléká se dvakrát) - do středu drátku/nitě/vlasce navlečeme korálek a protáhneme jím druhý konec drátku.

Pokračujeme další řadou, která už je dvojitá. Na jeden konec drátku se navleče příslušný počet korálků a druhý konec se jimi v protisměru protáhne. Tímto způsobem se pokračuje podle návodu až je zvířátko hotové.

Upozornění: v návodech se můžeme setkat s dvojím vyobrazením. Někdy je zakreslena pouze vrchní řada zvířátka, proto automaticky stejným početem korálků tvoříme řadu spodní. Jindy je zobrazena řada vrchní i spodní, tudíž zvířátko na obrázku může působit zdeformované, ale správným postupem se dojde ke správnému výsledku.

Zde naleznete trochu inspirace: 

http://perso.orange.fr/mk.perles/indexfr.htm

http://www.abalorios.net/aba/animales.asp