Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na RIVOLI

Swarovski elements rivoli pochází z dílny Swarovski, která byla založena roku 1895 v rakouském Wattens panem Danielem Swarovski, který se roku 1862 narodil v Čechách v Jizerských horách. Nyní má tato společnost více než 100 letou tradici rodinné firmy a její zastoupení najdeme minimálně ve 40 zemích světa.

 

rivoli.jpg

Co jsou vlastně rivoli?

Swarovski elements rivoli jsou broušené kameny bez dírek s výbrusem na obou stranách (do špičky či jehlanu chcete-li). Na každé straně je 16 plošek (ploška = fazeta, hrana zkosená pod daným úhlem). Zadní strana je pokovená pro lepší odrážení světla.

Co s nimi?

Rivoli se hodí pro vlepování do kovových kotlíků nebo jsou velice vhodné pro obšívání. Vyrábí se převážně ve velikostech od 5 do 18 mm a ve více než 30 barevných variantách.

Pro vlepování do kovových kotlíků doporučuji použít dvousložkové lepidlo pro sklo a kov nebo speciální dvousložkové lepidlo na bižuterii. Lepidlo pro bižuterii má tu výhodu, že je po zaschnutí úplně čiré a to bohužel u klasického dvousložkového lepidla nemusí být pravidlem. Rozhodně nedoporučuji používat lepidla vteřinová z důvodu, že slepení prostě nedrží a navíc lepidlo naleptává lepené části.

K obšívání rivolky se dá přistupovat dvojím způsobem. První způsob je obšívání tzv. čtyřkorálkem a druhý způsob je použít klasicky steh peyot. Každý druh obšití má své pro a proti co se týče ve způsobu dalšího obšívání, protože odlišně poskládané korálky při obšití čtyřkorálkem nedovolí to co při obšití peyotem a naopak.

1. Obšití čtyřkorálkem vychází z principu Jednoduché kuličky jen se přizpůsobí počet korálků po obdobu na velikosti obšívané rivolky.

 2. Obšití peyotem už nám také nebude dělat problém, jen se místo plochého stehu, se kterým jsme se seznámili zde, použije varianta dutinková. Postačí několik málo řad a prostřídání velikostí korálků a rivolka se krásně uzavře do peyotového kabátku.

 

 

 Mé rivoli:

montana-green.jpg

rivoli-aquamarine.jpg

pokuseni-i.jpg

 

 

 

 

 

rivoli-broz-zazen-chmury-ii.jpg

rivolka-ii.jpg

fuchsiove-oko-iii.jpg

 

 

 

 

 

paklic-ii.jpg

puzetky-rivolky-i.jpg

rivoli-amethyst.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 



      

 


Další nápady jak zakomponovat obšitou rivoli: zde a viz foto

mamas-kette12010.jpg

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Hvězdu lze zhotovit podle tohoto  ruského návodu

hvezda-s-rivolkou-ii.jpg

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Jiný příkad velmi zajímavého použití rivolek pochází z britských stránek  
jeanpower.com

jeanpower_onye-4_large.jpg

jeanpower_interlocking-crystals-instructions_large.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Krásně zpracované rivoli od
Vezsuzsi a velmi originální šperk od ruské autorky:

p1140873.jpgbiser.info_24350_zeml-a-polunochnogo-solnca-karelija_1298464960.preview.jpg

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozor na autorská práva! Mějte na paměti, že né každý návod je určen pro komerční využití! Zkuste zapojit také svoji fantazii...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gregorysah - fake essay writer w532ep


Regards. Great information.
english essay writer https://bestpaperwritingservice.com best online writing service https://essaywriting4you.com

Latonyawaf - Recommendations: how to promote your kat-ja.cz

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

Mashapaype - All internet will be CRASHED with XEvil!?

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

Kačka - šikovné ručičky

Ahoj, vše je nádherné...hotová umělecká díla. Nevím, jestli budu schopna něčeho tak krásného někdy dosáhnout. Gratuluji :-)

Kristýna - Zapínání

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, jaký je postup u tohoto zapínání: https://kat-ja.estranky.cz/fotoalbum/koralkove-tvoreni/nausnice/#photo_1399
Jestli se rivolka obšije, pak nalepí? Nebo se první nalepí a pak obšívá??
Děkuji za odpověď.
KL

Kat-ja - Re: Zapínání

Nejdřív lepím a pak obšívám. Myslím, že při obráceném postupu by se obšitá rivolka špatně do kotlíku lepila. Kotlík by měl mít odpovídající velikost vůči rivolce, aby nevypadla i přes vlepení se někdy může stát nehoda.

Kat-ja - Naušnicový háček

Máte 2 možnosti: buď musíte počítat s umístěním háčku přímo v průběhu šití, jehla s nití tak projde háčkem bez problému a nebo si musíte vytvořit očko. Očko můžete přišít na zadní straně a nebo přidat v příslušném kroku o pár korálků více, vznikne tak větší očko jako např. tady https://kat-ja.estranky.cz/fotoalbum/koralkove-tvoreni/nausnice/kyvadlo.html

Jana Majkusova - dotaz na rivoli

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Začala jsem si dělat náušnice z obsite rivolky, ale nemuzu přijít na to jak pripevnit zapinani. Spojovací kroužek neprotahnu koralkem toho 11. V obchodě jsem našla kotliky jen pro nalepení. Neporadila byste mi prosím nějaký fígl nebo jaké zapinani tam dat. Moc děkuji za odpověď. S poxdravem Jana M