Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kouzlení s peyotem - ploché i plastické vzory

Peyote stitch je jednoduchý steh, se kterým se dá přímo čarovat. Nejdříve doporučuji osvojit si základní princip, který je pěkně vidět tady na schémátku a nebo na následujícím videu:

Pokud jsou zvládnuty základy, lze si začít pohrávat s různými vzory a velikostmi korálků:

Obrazek

 

Bublinky: 4 velikosti rokajlu českého rokajlu (v textu je písmeno A nejmeší velikost, D je největší). Od velikosti A je šito nejvíce řad - jejich množství určuje jak velké budou rozestupy mezi jednotlivými bublinami.  

Schéma tohoto náramku je následující: 6x řada vel. A, 2x řada vel. B, 2x řada vel. C, 1x řada vel. D, 2x řada vel. C, 2x čada vel. B, 6x řada vel. A a stále dokola až do požadované délky.

 

 

 

Obrazek

 

Diamantový vzor: 3 velikosti rokajlu TOHO - Treasure, 11 a 8.

 

 

 

 

Náramek od Szilu

untitled.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 a náramek od Peetje - schémátek je tam několik

manchetteconcours1jb1.jpg

 

 

 

 

 

 

Chcete mít na náramku svého oblíbeného herce nebo herečku, hrdninu, rodinu nebo prostě jen obrázek, který se Vám líbí? Není nic snadnějšího než si daný obrázek přetvořit v šikovném prográmku pro požadovaný steh.

 

Pozor na autorská práva! Mějte na paměti, že né každý návod je určen pro komerční využití! Zkuste zapojit také svoji fantazii...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

russulka - peyote

ěTak jsem se "pochlapila" a pilně se učila,že jsem zvládla krom peyotu i jiné techniky.Už jsem ušila mnoho věcí. Tak díky vaší stránce mém /né koníčka/,ale koně!!! Tak přeji hodně zdraví a DĚKUJI.

HEVA - pochvala

Nemám na takovou krásu schopnost,ale obdivovat mohu.Je to nádherné,vlastně všechna vaše práce.Heva

Kat-ja - russulko:

Bohužel žádný jiný návod nemám. Není ani potřeba. Pokud si osvojíte základní plochou variantu peyotu jak je napsáno v úvodu, tak pak stačí jen střídat velikosti korálků a výsledek se dozajista dostaví.

russulka - bublinky

Náhodou jsem narazila na Vaše přenádherné stránky a ..."ZÍRALA" na tu křehkou nádheru.Shodou okolností bydlím několik km.od Jablonce.Zajímalo by mě,jest-li tu nemáte návod na ty bublinky,nebo takhle zvlněný náramek.Lepší by byl videonávod.Ty kreslené moc nechápu,nejsou tam barevně odlišené vodící nitě,či dtátek.Moc děkuji.

Hanka - Diamantovy vzor

Dekuju ... Pokusim se ;o)

Kat-ja - Návod

Bohužel nemám, doporučuji si to rozkreslit na čtverečkovaný papír a pak to půjde samo :) sama jsem ho tvořila podle jedné fotky

Hanka - Diamantovy vzor

Ahojky, nemas trochu presnejsi navod na ten diamantovy naramek? Moc se mi libi a rada bych ho zkusila. H.

Kat-ja - Pro Nattaliy

Je to přesně tak jak píšeš :) K "vypouknutí" dochází právě při střídání těch různých velikostí. Kat-ja

Nattaliy - Diamantový vzor

Chcela by som sa opýtať. Ten diamantový vzor je robený technikou peyot a využívajú sa väčšie a menšie korálky??Len si to treba asi poriadne rozvrhnúť aby to všetko vychádzalo.

lollo-evrillka - wow

páni tak to je ouplně mega nepopsatelný :D

Iva J. (jilinka) - diamantový

Ten diamantový vzor nemá chybu!